Qué es 4D Health?

4D Health

Innovation
simulation center

Un hospital on tot és real

excepte els pacients.

El 4D Health Innovation Simulation Center és un hospital de simulació que es dedica a l’entrenament i formació per a professionals vinculats amb el sector de la salut, que ofereix un ampli ventall de serveis personalitzats adaptats a cada client, i s’hi desenvolupen projectes d’innovació relacionats amb el procés de desenvolupament de productes tecnològics, protocols i processos assistencials.

Té com a objectiu  augmentar la seguretat dels pacients a través de la formació i entrenament dels professionals vinculats amb el sector salut. Així, metges, infermeres, farmacèutics, fisioterapeutes, psicòlegs i nutricionistes, entre d’altres, poden agafar experiència sense haver d’experimentar amb pacients de veritat.

Tot és real, excepte els pacients

El 4D Health recrea tot l’entorn d’un hospital amb la màxima fidelitat, i treballa amb professionals assistencials, simuladors molt desenvolupats tecnològicament perquè reaccionin fisiològicament com ho faria un cos humà, i una àmplia gama d’actors que representen els pacients.

Un hospital de simulació

4D Healthés un hospital que permet facilitar activitats on es representa tot el cicle d’atenció al pacient i al seu entorn, des de la recollida en el carrer fins a la recollida al domicili. Les simulacions, a més de fer-se a les sales bàsiques d’un hospital, es desenvolupen en escenaris com els passadissos, els ascensors o les sales d’espera, i es poden fer simulacions d’emergències al carrer i d’atenció primària i domiciliària.


Està ubicat a les instal·lacions de l’antic hospital d’Igualada (actiu fins el 2010), al Passeig Verdaguer. Que l’hospital s’hagi fet en aquest emplaçament concret té un gran valor perquè parteix d’un hospital real amb més de 2.500 m2 de superfície. .

S’hi entrenen competències tècniques i no tècniques

A les instal·lacions del 4D Health no només s’hi poden entrenar les competències tècniques essencials, sinó també les competències no tècniques tan necessàries en l’àmbit sanitari com el treball en equip, el lideratge, la presa de decisions, l’empatia, la comunicació  i la relació amb les noves tecnologies. En aquest sentit, el 4D Health complementa la resta d’experiències en simulació que ja hi ha a Catalunya.

A més a més, també s’ha apostat per la farmàcia hospitalària, fet que ha convertit el centre en un dels primers centres que incorpora una farmàcia simulada.

Les simulacions són enregistrades per poder avaluar-les

Les instal·lacions del 4D Health estan equipades amb un sistema audiovisual de càmeres robotitzades i micròfons disposats arreu de l’edifici. Aquest sistema permet enregistrar totes les simulacions que es duen a terme a l’hospital per, després, revisar-lo totes les vegades que siguin necessàries, i així reflexionar sobre la pròpia actuació i la dels altres participants. Totes aquestes imatges i àudios que es graven poden entregar-se al client per poder valorar i analitzar el contingut de les accions realitzades.