Els alumnes de segon curs del grau en Infermeria de la UdL-Campus Igualada practiquen al 4D Health

Avui dimarts dia 13 de juny el 4D Health ha acollit les pràctiques que formen part de l’avaluació continuada dels alumnes de segon curs del grau en Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) – Campus Igualada.

En aquesta jornada, que ha començat a les 9.15h i ha finalitzat a les 13.00h, s’han posat en pràctica habilitats clíniques i no clíniques i les han treballat amb un actor que interpreta un pacient i amb un  maniquí.

En total, 19 alumnes de la UdL – Campus Igualada han assistit avui al 4D Health i les pràctiques realitzades s’han coordinat a través de tres persones de la facultat i membres del 4D Health. 

El Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot testa el seu nou protocol d’actuació i funcionament al 4D Health

El dilluns dia 29 de maig el centre de simulació per la innovació en salut, 4D Health, ha dut a terme la formació de 24 professionals de la salut (metges, infermers i tècnics d’ambulància) del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. En aquest programa formatiu, de 6 hores i 30 minuts de durada, els professionals han posat en pràctica els nous protocols de treball en equip (organització, coordinació entre professionals, etc.) que han testat a través de l’activació dels codis ictus i infart agut de miocardi, amb la finalitat de determinar si el nou protocol d’actuació i funcionament s’adapta a les seves necessitats com a servei.

En la simulació, s’ha posat especial èmfasi en el treball de les competències no tècniques relacionades amb la comunicació, la presa de decisions, el suport mutu, la monitorització i consciència de la situació, i el lideratge, posant en pràctica actituds, coneixements essencials i habilitats pràctiques per fer front al maneig del pacient, en aquest cas, amb infart agut de miocardi o ictus durant el temps previ a l’arribada de l’equip d’extrahospitalària.

Cal tenir en compte, que a l’hora d’actuar davant alguna dolència és fonamental afavorir la interconnexió precisa entre els serveis d’emergències extrahospitalàries i intrahospitalàries unificant criteris de detecció, activació i actuació. És per això que resulta tan necessari establir i testar aquest nou protocol d’actuació i funcionament en un entorn real, escenari que ha proporcionat el centre 4D Health.

El 4D Health acull una simulació formativa per a metges residents de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Aquest dimarts dia 25 d’abril el centre d’innovació per a la salut 4D Health ha acollit la jornada de simulació formativa per a metges residents de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de diversos hospitals d’arreu de Catalunya, organitzada per la SCCOT.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és la formació en competències no tècniques d’aquests professionals, com són el lideratge, el treball en equip, el coneixement de la situació, la presa de decisions i la comunicació tant amb el pacient com amb l’equip de treball. Tot i així, no es deixen de banda les competències tècniques, sobretot presents en els continguts del curs relacionats amb les activitats de prevenció, valoració clínica, diagnòstic, tractament quirúrgic i no quirúrgic i seguiment del pacient fins a la seva recuperació.

La jornada ha començat a les 8:30h del matí amb una introducció a la Simulació i ha acabat a les 16:30h, amb les conclusions i la valoració de la jornada. En total, s’han dut a terme vuit simulacions que han servit per avaluar un total de vuit metges residents i han involucrat set actors i vuit professionals sanitaris en actiu per interpretar les diferents casuístiques de la simulació. Per dur a terme les simulacions s’han habilitat diferents escenaris com ara l’àrea d’Hospitalització, amb el Control d’Infermeria, les habitacions i el passadís de planta; l’àrea d’Urgències, amb el Box de triatge, el Box 2, el Box de crítics i el passadís d’urgències; l’àrea Quirúrgica, amb la Transfer, la Unitat de Recuperació Post anestèsica i el Quiròfan; i l’ àrea de Consultes externes, amb la Sala d’espera, la recepció i la consulta.
 
El curs ha estat coordinat pel Dr. Xavier Pelfort López, del Consorci Sanitari de l’ Anoia, el  Dr. Joan Miquel Noguera, també del Consorci Sanitari de l’Anoia, el Dr. Raúl Torres Claramunt del Parc de Salut Mar de Barcelona i l’equip de professionals del centre 4D Health.

ESADE també s’interessa pel centre 4D Health 

El divendres dia 21 d’abril el 4D Health va rebre la visita d’ESADE Alumni, la institució internacional d'antics alumnes d'ESADE que fomenta la creació de xarxes, el desenvolupament professional i l'actualització de coneixements. En aquesta visita, els membres del Club Salut i Farma d’ESADE Alumni van poder conèixer el centre d’innovació per la salut, les seves instal·lacions, el seu funcionament i les seves aplicacions tant en l’àmbit formatiu, com en l’empresarial o el de recerca.

Així mateix, es va dur a terme la conferència-col·loqui “Afavorim la innovació tecnològica en la formació en ciències de la salut?” a càrrec del Dr. Ferran Cordón, director del Centre d’Habilitats Clíniques i Simulació de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona i moderada per Marta Pedrerol, d’ESADE Alumni. 

El 4D Health acollirà el curs d'avaluació de competències no tècniques de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

El dimarts dia 25 d'abril el centre d'innovació 4D Health acollirà el curs d'avaluació de competències no tècniques per a residents de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, organitzat per la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

En aquest vídeo podeu veure de què tractarà aquesta formació:

Els alumnes de Nutrició de Blanquerna – URL posen en pràctica les habilitats comunicatives amb els pacients al 4D Health

El dilluns dia 21 de març, els alumnes de 4rt curs del grau en Nutrició de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull van ser al 4D Health realitzant pràctiques mitjançant la simulació. El centre 4D Health va preparar per aquests estudiants diferents escenaris per dur a terme aquestes simulacions, que els permeten posar en pràctica les habilitats comunicatives amb els pacients, relacionades amb les recomanacions dietètiques dels diferents casos clínics presentats.

Els escenaris on es van dur a terme les simulacions van ser la consulta externa i la hospitalització i els diversos alumnes van poder posar en pràctica els coneixements adquirits en matèria de relació amb el pacient.