El 4D Health acull una simulació formativa per a metges residents de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Aquest dimarts dia 25 d’abril el centre d’innovació per a la salut 4D Health ha acollit la jornada de simulació formativa per a metges residents de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de diversos hospitals d’arreu de Catalunya, organitzada per la SCCOT.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és la formació en competències no tècniques d’aquests professionals, com són el lideratge, el treball en equip, el coneixement de la situació, la presa de decisions i la comunicació tant amb el pacient com amb l’equip de treball. Tot i així, no es deixen de banda les competències tècniques, sobretot presents en els continguts del curs relacionats amb les activitats de prevenció, valoració clínica, diagnòstic, tractament quirúrgic i no quirúrgic i seguiment del pacient fins a la seva recuperació.

La jornada ha començat a les 8:30h del matí amb una introducció a la Simulació i ha acabat a les 16:30h, amb les conclusions i la valoració de la jornada. En total, s’han dut a terme vuit simulacions que han servit per avaluar un total de vuit metges residents i han involucrat set actors i vuit professionals sanitaris en actiu per interpretar les diferents casuístiques de la simulació. Per dur a terme les simulacions s’han habilitat diferents escenaris com ara l’àrea d’Hospitalització, amb el Control d’Infermeria, les habitacions i el passadís de planta; l’àrea d’Urgències, amb el Box de triatge, el Box 2, el Box de crítics i el passadís d’urgències; l’àrea Quirúrgica, amb la Transfer, la Unitat de Recuperació Post anestèsica i el Quiròfan; i l’ àrea de Consultes externes, amb la Sala d’espera, la recepció i la consulta.
 
El curs ha estat coordinat pel Dr. Xavier Pelfort López, del Consorci Sanitari de l’ Anoia, el  Dr. Joan Miquel Noguera, també del Consorci Sanitari de l’Anoia, el Dr. Raúl Torres Claramunt del Parc de Salut Mar de Barcelona i l’equip de professionals del centre 4D Health.

ESADE també s’interessa pel centre 4D Health 

El divendres dia 21 d’abril el 4D Health va rebre la visita d’ESADE Alumni, la institució internacional d'antics alumnes d'ESADE que fomenta la creació de xarxes, el desenvolupament professional i l'actualització de coneixements. En aquesta visita, els membres del Club Salut i Farma d’ESADE Alumni van poder conèixer el centre d’innovació per la salut, les seves instal·lacions, el seu funcionament i les seves aplicacions tant en l’àmbit formatiu, com en l’empresarial o el de recerca.

Així mateix, es va dur a terme la conferència-col·loqui “Afavorim la innovació tecnològica en la formació en ciències de la salut?” a càrrec del Dr. Ferran Cordón, director del Centre d’Habilitats Clíniques i Simulació de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona i moderada per Marta Pedrerol, d’ESADE Alumni.