Una nova enquesta analitza les experiències dels pacients en relació amb els errors mèdics

L’Institute for Healthcare Improvement fa públics els resultats de la nova enquesta realitzada a 2.500 adults nord-americans en relació amb els erros mèdics i la seguretat dels pacients. Aquesta enquesta va ser realitzada per NORC del 12 de maig al 26 de juny de 2017 i se suma a una altra consulta de 1997 realitzada per la National Patient Safety Foundation (NPSF), que es va fusionar amb l'Institute for Healthcare Improvement (IHI) a principis d'aquest any.

Els resultats revelen que la gran majoria dels nord-americans té experiències positives amb el sistema sanitari. Tanmateix, el 21% dels adults declara que ha experimentat un error mèdic en primera persona. L'enquesta també posa de relleu que, quan es produeixen errors, sovint tenen un impacte de llarga durada sobre la salut física del pacient, la salut emocional, el benestar financer o les relacions familiars.

La majoria dels enquestats, considera que els errors mèdics tenen origen en problemes sistèmics i que tant els professionals de la salut com els pacients tenen un paper rellevant en la millora de la seguretat dels pacients i de l’entorn hospitalari.