Què és el 4D Health?

El 4D Health és el primer hospital simulat d’Europa amb escenaris gairebé reals. El centre, on tot és real excepte els pacients, s’ha creat amb un objectiu principal: reduir els errors humans en l’àmbit de la salut. Està ubicat a les instal·lacions de l’antic hospital d’Igualada (actiu fins el 2010), al Passeig Verdaguer. Que l’hospital s’hagi fet en aquest emplaçament concret té un gran valor perquè parteix d’un hospital real amb més de 3.000 m2 de superfície.

 


El primer hospital simulat complet d’Europa

A Europa hi ha altres centres semblants al 4D Health; només a Catalunya ja hi ha més de 50 laboratoris on es desenvolupen pràctiques en aquest àmbit. Però el 4D Health és el primer hospital complet, això vol dir que les simulacions, a més de fer-se a les sales bàsiques d’un hospital, també es desenvolupen en escenaris com els passadissos, els ascensors o les sales d’espera, i es poden fer simulacions d’emergències al carrer i d’atenció primària i domiciliària.


S’hi entrenen competències tècniques i transversals

A les instal·lacions del 4D Health no només s’hi poden entrenar les competències tècniques essencials, sinó també les competències transversals tan necessàries en l’àmbit sanitari com el treball en equip, l’empatia i la comunicació amb el pacient, i la relació amb les noves tecnologies. En aquest sentit, el 4D Health complementa la resta d’experiències en simulació que ja hi ha a Catalunya. A més a més, també s’ha apostat per la farmàcia hospitalària, fet que ha convertit el 4D Health en el primer centre que incorpora una farmàcia simulada.