
Comunicació de Males Notícies
Programa formatiu teòric-pràctic dirigit a professionals sanitaris que vulguin millorar les seves intervencions assistencials orientades a la comunicació de males notícies, millorant les seves habilitats i estratègies i utilitzant dinàmiques reals de simulació.
Objectius d'aprenentatge:
Objectiu general:
Adquirir tècniques, estratègies i habilitats comunicatives i de gestió emocional en la notificació de males notícies en l'àmbit sanitari.
Objectius específics:
- Adquirir nocions bàsiques sobre els principis de la comunicació
- Reconèixer i entrenar les principals habilitats d'escolta empàtica i assertiva.
- Identificar els elements bàsics de la comunicació no verbal
- Conèixer els elements clau en la contextualització de la tasca de donar males notícies.
- Conèixer la definició i classificació de les males notícies en l'àmbit sanitari, així com les principals barreres i condicionants per afrontar la tasca de comunicar-les: judicis de valor, sentiments d'ineficàcia, por a la resposta del pacient ..
- Reconèixer i gestionar les pròpies emocions i les dels pacients i familiars i la seva influència en la comunicació de males notícies.
- Respostes comuns davant una mala notícia. Reconèixer la subjectivitat en la recepció de males notícies. Identificar els diferents models d'intervenció. El Mètode Bridge.
- Aplicar tècniques bàsiques en la comunicació de males notícies: empatia, normalització, legitimació, maneig de la incertesa i afrontament de la negació.
- Conèixer i aplicar el protocol SPIKES / EPICEE com a mètode de comunicació d'una mala notícia.
- Identificar una situació clínica en què s'ha de comunicar una mala notícia. Detectar quan una informació és percebuda com una mala notícia.
- Reconèixer la diversitat a nivell de tipus de notícia, edat del pacient i cultura.
- Detectar els errors comunicatius que es produeixen durant la notificació d'una mala notícia a un pacient.
Informació general

Dirigit a:
Professionals de l'àmbit sanitari
Modalitat:
Presencial