El Centre


4D Health
Innovation Simulation Center

Treballem per augmentar la seguretat en l’entorn de la salut

El 4D Health Innovation Simulation Center és un centre de simulació que es dedica a l’entrenament i formació per a professionals vinculats amb el sector de la salut, que ofereix una ampli ventall de serveis personalitzats adaptats a cada client, i s’hi desenvolupen projectes d’innovació relacionats amb el procés de desenvolupament de productes tecnològics, protocols i processos assistencials.

Té com a objectiu augmentar la seguretat dels pacients a través de la formació i entrenament dels professionals vinculats amb el sector salut. Així, metges, infermeres, farmacèutics, fisioterapeutes, psicòlegs i nutricionistes, entre d’altres, poden agafar experiència sense haver d’experimentar amb pacients de veritat.

  • Tot és real, excepte els pacients

El 4D Health recrea tot l’entorn d’un hospital amb la màxima fidelitat. Treballa amb professionals assistencials, simuladors molt desenvolupats tecnològicament i una àmplia gama d’actors que representen els pacients.

  • Un hospital de simulació

4D Health és un hospital que permet facilitar activitats on es representa tot el cicle d’atenció al pacient i el seu entorn, des de la seva recollida en el carrer fins que retorna al domicili. Les simulacions, a més de fer-se a les sales bàsiques d’un hospital, es desenvolupen en escenaris com els passadissos, els ascensors o les sales d’espera, així com també en els àmbits prehospitalaris d’emergències al carrer, d’atenció primària i domiciliària.

A més a més, també disposa de l’àrea de farmàcia hospitalària, fet que l’ha convertit en un dels primers centres de simulació que incorpora una farmàcia simulada.

Està ubicat a les instal·lacions de l’antic hospital d’Igualada (actiu fins el 2010). Que el 4D Health s’hagi construït en aquest emplaçament concret té un gran valor perquè parteix d’un hospital real amb més de 2.500 m2 de superfície.

  • Adquisició de competències pel desenvolupament professional

Als espais clínics del 4D Health es poden entrenar les competències tècniques essencials dels professional, juntament amb les competències no tècniques tan necessàries en l’àmbit sanitari com el treball en equip, el lideratge, la presa de decisions, l’empatia, la comunicació i la relació amb les noves tecnologies.

  • Les simulacions són visualitzades en directe i enregistrades

Les instal·lacions del 4D Health estan equipades amb un sistema audiovisual de càmeres robotitzades i micròfons disposats arreu de l’edifici. Aquest sistema permet enregistrar totes les simulacions que es duen a terme a l’hospital per, després, revisar-les totes les vegades que siguin necessàries, i així reflexionar sobre la pròpia actuació i la dels altres participants. Totes aquestes imatges i àudios que es graven poden entregar-se al client perquè valori i analitzi el contingut de les accions realitzades.